עגבניות, קישואים, מלון, תירס - בערוגה הקטנה ליד הבית בירושלים? האם עכשיו או מאוחר יותר? וכמה השקיה הם אוהבים?
פורום ח'ביזה » גידול ירקות
מתי לזרוע?
(6 posts)-
פורסם: 1 שנה #
-
אז ככה:
עגבניות - כדאי לשתול ולא לזרוע. אנחנו בשדה שותלים בתחילת-אמצע אפריל. לירושלמים הייתי ממליצה לחכות עד סוף אפריל, תלוי בקרירות היחסית. השנה הייתי בהחלט מחכה עד סוף אפריל. כדאי לודא האם הזן שקונים (השתילים) הם כאלה הזקוקים להדליה=לתמיכה (עדיף, אלו זנים שיניבו יבול קבוע לאורך זמן ולא יניבו המון עגבניות במרוכז), אבל אז צריך להתארגן לזה - לקנות מעין כלובי מתכת, לבנות תמיכת "טיפי" ממקלות במבוק או אחרים, או לשתול ליד גדר שמאפשרת קשירה אליה.
קישואים: לזרוע (לא לשתול). הייתי אומרת שבירושלים מאי הוא די בטוח. תחילת מאי, משהו כזה.
מלון: הייתי זורעת (לא לשתול) גם במאי - הייתי אפילו גולשת לאמצע מאי, הם מחבבים חום אפילו יותר מהקישואים, וזקוקים לחום גם בלילה כדי להתפתח.
גם קישואים וגם מלפפונים חשוב להשקות אך לא להציף במים - הזרעים שלהם נוטים להירקב בעודף מים וקרירות יחסית של אביב ירושלמי.
תירס - אפשר עכשיו או בסוף החודש, ולהמשיך ולזרוע מתי שבא לאורך הקיץ.
אשמח לענות על שאלות נוספות אם תתעוררנה, בהצלחה!!
בת-עמיפורסם: 1 שנה # -
עגבניות השרי שקיבלנו בשבוע שעבר היו כל כך מתוקות..
אני רוצה להשתמש בזרעים כדי לגדל בגינה.
האם כדי לשתול את העגבניות צריך להנביט קודם את הזרעים?
אם כן מהי הדרך המומלצת לעשות זאת.פורסם: 1 שנה # -
סליחה על התשובה המאוחרת, הייתי בחופשה מהמחשב לשמונה ימים (מומלץ).
בענין עגבניות השרי - צר לי לאכזב, אבל סיכוי סביר מאוד עד בטוח שהעגבניות הן זן מכלוא, כלומר, באו מאבא ואמא מרקעים שונים. כמו שכולנו יודעים, לנישואים מעורבים יש יתרונות רבים, אפשר להרויח את הטוב משני הצדדים, ולכן גם עושים זאת בחקלאות, אלא שהזרעים שמפיק הפרי, במקרה שלנו , עגבנית השרי המתוקה, לא יגדלו "אמיתיים לזן" (תרגום שלי למונח true to type). זרעי המכלוא אינם יציבים, ויפיקו נכד, פרי, שיהיה דומה לסבא או לסבתא, אבל לא לאבא/אמא שהרשימו אותך. אפשר לזרוע אותם, הם לא אמורים להיות עקרים או משהו (כך אני מקוה, אני לא יודעת באיזה זן בדיוק מדובר, כי העגבניות השבוע הן עדיין מהשלמה), ולא יולידו מלפפון במקום עגבניה, אבל לצפות לתוצאות של עגבניה שונה ממה שחלמת...
ובענין זרעי עדבניות באופן כללי: זרעי העגבניות מצופים בחומר דמוי ג'ל, שמונע את נביטתם בסביבה הרטובה של פרי העגבניה, ולכן כדי לזרוע אותם צריך לשטוף אותם מהחומר הג'לי הזה ולייבש, ואז לזרוע. זריעה ללא שטיפה יכולה להצליח, או שלא. שטיפה בטוחה יותר.
בהצלחה
בת-עמי
פורסם: 1 שנה # -
בת עמי שלום
איזה ירקות מומלצים לשתילה או זריעה בתקופה זו של השנה באדמת הלס של באר שבע?
תודה
מיריפורסם: 6 months # -
שלום מירי,
כדאי לנצל את הקיץ שלא נגמר ולשתול את כל משפחת הכרוביים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי), חסה, מנגולד. לזרוע: עלי חרדל, תרד, רוקט וכל עלה אחר. גם סלרי עלים וסלרי שורש מומלץ לשתילה (הזרעים קטנטנים וצומחים מאוד מאוד לאט), פטרוזיליה ושורש פטרוזיליה (ולהתאזר בסבלנות). לזרוע גם שורשים: צנונית, סלק, צנון, לפת, גזר, דייקון (צנון יפני לבן ארוך). שומר גם הוא מתאים וגם כרישה ובצל ירוק ועירית. את כל אלה הייתי מעדיפה לשים משתילים.
אדמת הלס היא אדמה עשירה ופוריה, אצל אמנון ורועי עוזיהו בעין הבשור (חבל הבשור) גדלים ירקות יפיפיים בלס, אני לא מכירה ספציפית את הלס של באר שבע והאם הוא שונה, אבל הייתי מנסה מתוך הרשימה הארוכה הזו את הגידולים שמתאימים לשימוש אצלכם במטבח הביתי, כמובן עם הכנת הקרקע מראש בתוספת קומפוסט בשפע ומוסיפה דשן אורגני בצורת כופתיגן או משהו אחר שזמין לך לאחר שהירקות נקלטו או נבטו וצריכים חיזוק לצמיחה.שתילה נעימה ובהצלחה
בת-עמי
פורסם: 6 months #
הוסף תגובה
You must log in to post.